Jared Kushner. AP Photo/J. Scott Applewhite
annonse
President Donald Trumps rådgiver og svigersønn Jared Kushner er i Jordan for å samle arabisk støtte til USAs fredskonferanse i Bahrain neste måned.
annonse

I Amman møtte Kushner onsdag kong Abdullah. Kongen understreket «behovet for forsterket innsats for å oppnå omfattende og varig fred, basert på en tostatsløsning som vil garantere etablering av en uavhengig palestinsk stat med Øst-Jerusalem som hovedstad».

Jordan er en viktig politisk og militær alliert for USA i regionen, men landets myndigheter har så langt ikke sagt om de skal delta på konferansen i Bahrain 25. og 26. juni.

Kushner selv sier konferansen skal ta for seg det økonomiske grunnlaget i en fredsavtale mellom Israel og palestinerne. Konferansen skal ikke berøre viktige politiske saker, som for eksempel opprettelsen av en palestinsk stat, uttaler han. Palestinske myndigheter har selv avvist at de vil delta på konferansen.

annonse

Kushner ankom Jordan fra Marokko, der han tirsdag var på samme oppdrag. I Rabat møtte han kong Mohammed. Den marokkanske kongen er leder for Al-Quds-komiteen, en organisasjon som samler støtte til palestinernes sak i den arabiske verden.

Kushner drar videre til Israel etter besøket i Jordan.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon