25 personer er pågrepet i aksjoner i Istanbul og provinser langs kysten av Egeerhavet. Tyrkiske myndigheter mener de utgjør et nettverk av menneskesmuglere. Bildet viser rettsbygningen i Istanbul. Foto: Mehmet Guzel / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tyrkiske myndigheter har aksjonert mot det som skal være et nettverk av menneskesmuglere. 25 personer er pågrepet, ifølge nyhetsbyrået Demiroren.

Det er gjort pågripelser i Istanbul og provinsene Mugla, Balikesir og Canakkale langs kysten av Egeerhavet, melder det privateide byrået.

De mistenkte skal ha bidratt til å smugle migranter fra Irak og Syria til Europa. Seks av dem er utenlandske statsborgere, blant dem den angivelige lederen av gruppen, en iraker som navngis som Akbar Omar Tawfeeq.

annonse

Politiet i Istanbul koordinerte aksjonene med etterretningstjenesten og kystvakten, ifølge den tyrkiske nyhetsmeldingen. Også dokumenter, kontanter og sju båter skal ha blitt beslaglagt i aksjonene.

Nettverket skal ha tatt 5.000 euro for å frakte folk fra krigsherjede områder i Irak og Syria til Hellas og Italia. Mange migranter forsøker å ta seg fram til Europa ved å krysse Egeerhavet via Tyrkia.

Tyrkia har tatt imot mer enn 3,5 millioner syriske flyktninger, i tillegg til mennesker fra land som Afghanistan og Irak.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon