25 personer er pågrepet i aksjoner i Istanbul og provinser langs kysten av Egeerhavet. Tyrkiske myndigheter mener de utgjør et nettverk av menneskesmuglere. Bildet viser rettsbygningen i Istanbul. Foto: Mehmet Guzel / AP / NTB scanpix
annonse

Tyrkiske myndigheter har aksjonert mot det som skal være et nettverk av menneskesmuglere. 25 personer er pågrepet, ifølge nyhetsbyrået Demiroren.

annonse

Det er gjort pågripelser i Istanbul og provinsene Mugla, Balikesir og Canakkale langs kysten av Egeerhavet, melder det privateide byrået.

annonse

De mistenkte skal ha bidratt til å smugle migranter fra Irak og Syria til Europa. Seks av dem er utenlandske statsborgere, blant dem den angivelige lederen av gruppen, en iraker som navngis som Akbar Omar Tawfeeq.

Politiet i Istanbul koordinerte aksjonene med etterretningstjenesten og kystvakten, ifølge den tyrkiske nyhetsmeldingen. Også dokumenter, kontanter og sju båter skal ha blitt beslaglagt i aksjonene.

Nettverket skal ha tatt 5.000 euro for å frakte folk fra krigsherjede områder i Irak og Syria til Hellas og Italia. Mange migranter forsøker å ta seg fram til Europa ved å krysse Egeerhavet via Tyrkia.

annonse
annonse

Tyrkia har tatt imot mer enn 3,5 millioner syriske flyktninger, i tillegg til mennesker fra land som Afghanistan og Irak.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.