Bomben var adressert til Lørenskog politistasjon, men endte opp i Ski fordi all post til Øst politidistrikt tas imot og sorteres der. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Siktelsen mot mannen i 40-årene som skal ha sendt en bombe til politiet i Ski i desember i fjor, er utvidet til også å gjelde terrorbombing.

Det kom fram under fengslingsmøtet i Follo tingrett fredag, skriver Østlandets Blad. Utvidelsen omfatter også åtte tilfeller av skadeverk og overvåking.

Mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, bekrefter overfor Dagbladet at siktelsen er utvidet.

annonse

Mannen var opprinnelig siktet for drapsforsøk etter at han skal ha sendt en hjemmelaget bombe til politiet i Ski i desember i fjor. Bomben var adressert til Lørenskog politistasjon, men endte opp i Ski fordi all post til Øst politidistrikt tas imot og sorteres der.

Politiet har tidligere uttalt at det var snakk om en skarp, reell bombe som hadde til hensikt å gjøre skade på mennesker.

Den siktede er godt kjent av politiet fra tidligere, blant annet for trusler mot politi og domstol. Mannen nekter imidlertid for å ha noe med bomben å gjøre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon