Robert Johansson og det norske hopplandslaget hopper inn i klimakampen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Det norske hopplandslaget har inngått et samarbeid med klimabedriften Chooose for å overkompensere for sine mange flyreiser.

Chooose er et norsk selskap som kjøper klimakvoter til støtte for FN-verifiserte og grønne prosjekter. Hver klimakvote representerer ett tonn CO2, og hopplandslaget har investert i 500 slike for å overkompensere for reisene de må ut på i løpet av en sesong.

– Laget vårt har ambisjoner om å bli det første klimanøytrale laget i verden, sier Robert Johansson, som tok tre OL-medaljer i Sør-Korea i fjor.

annonse

Hopperne har også iverksatt egne tiltak for å redusere utslipp, og landslaget er nå blitt sertifisert som offisiell partner av FNs klimaprogram.

Innad i laget er bilparken blitt hybrid, og antallet kjøretimer blir aktivt begrenser. I tillegg satser man på gjenbruk av utstyr, både av økonomiske og miljømessige årsaker.

– Miljøet og naturen er viktig for oss, og vi håper at vi kan fortsette med skihopp i mange år framover på snø. Derfor er vi veldig bevisste på hva vi gjør og hvordan vi jobber, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon