Robert Johansson og det norske hopplandslaget hopper inn i klimakampen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse

Det norske hopplandslaget har inngått et samarbeid med klimabedriften Chooose for å overkompensere for sine mange flyreiser.

Chooose er et norsk selskap som kjøper klimakvoter til støtte for FN-verifiserte og grønne prosjekter. Hver klimakvote representerer ett tonn CO2, og hopplandslaget har investert i 500 slike for å overkompensere for reisene de må ut på i løpet av en sesong.

– Laget vårt har ambisjoner om å bli det første klimanøytrale laget i verden, sier Robert Johansson, som tok tre OL-medaljer i Sør-Korea i fjor.

annonse

Hopperne har også iverksatt egne tiltak for å redusere utslipp, og landslaget er nå blitt sertifisert som offisiell partner av FNs klimaprogram.

Innad i laget er bilparken blitt hybrid, og antallet kjøretimer blir aktivt begrenser. I tillegg satser man på gjenbruk av utstyr, både av økonomiske og miljømessige årsaker.

– Miljøet og naturen er viktig for oss, og vi håper at vi kan fortsette med skihopp i mange år framover på snø. Derfor er vi veldig bevisste på hva vi gjør og hvordan vi jobber, sier landslagssjef Alexander Stöckl.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.