Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm ønsker handlingsplan mot familievold, får kritikk av Kjetil Rolness. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm mener i en fersk kronikk i Aftenposten at vold i hjemmet ikke er en privatsak.

– Vi trenger en ny nasjonal handlingsplan mot vold i nære relasjoner, og vi trenger den nå.

Hun peker blant annet på at 25 prosent av alle drap i Norge defineres som partnerdrap. Bjurstrøm trekker også frem overgrep mot samer:

annonse

– I samiske samfunn er dette mer utbredt enn ellers i befolkningen, og nesten halvparten av samiske kvinner rapporterer at de er utsatt for vold.

Les også: Hanne Bjurstrøm: Innvandringskritikk er legitimt, men ikke om man «mobiliserer til hat»

Rolness reagerer

annonse

Men hun nevner ikke innvandrermiljøene, noe som får Kjetil Rolness til å reagere kraftig i en Facebook-post:

– Da er det ingen tvil lenger. Vi har et likestillingsombud som ikke ønsker noe kritisk søkelys på innvandrermiljøer. Selv ikke når hun løfter fram problemer som er størst nettopp i disse miljøene (…) Hanne Inger Bjurstrøm vil ha en ny handlingsplan mot vold i nære relasjoner uten overhodet å nevne dette.

Unnfallenhet

– Derimot trekker hun fram samene, på bakgrunn av bl.a. Tysfjord-saken. Og det er bra. Hun skriver: «La oss nå unngå å måtte unnskylde vår unnfallenhet overfor samiske kvinner.»

Kjetil Rolness avslutter:

– Unnfallenheten overfor innvandrerkvinnene skal fortsette, med ombudets velsignelse.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon