Qatars statsminister Abdullah bin Nasser Al Thani skal delta på et toppmøte i Saudi-Arabia torsdag, ifølge Al Jazeera. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Qatars statsminister skal til Saudi-Arabia for å delta på krisemøte torsdag, et av de første møtene siden boikotten ble innført i 2017, ifølge Al Jazeera.

TV-kanalen siterer anonyme kilder på at statsminister Abdullah bin Nasser Al Thani skal delta på krisemøtet som vil bli holdt i Mekka torsdag.

Saudi-Arabia har kalt inn landene i Golfstatenes samarbeidsråd (GCC) og Den arabiske ligaen for å diskutere den økte spenningen i regionen.

annonse

Mer spesifikt skal møtene dreie seg om det anspente forholdet mellom Iran og USA og sistnevntes allierte i Golfen.

Torsdagens møter vil bli et av de første møtene på høyt politisk nivå Qatar og Saudi-Arabia har siden boikotten for snart to år siden. Saudi-Arabia fikk i juni 2017 med seg flere andre land og innledet en diplomatisk og økonomisk boikott av nabolandet.

Også De forente arabiske emirater, Bahrain og Egypt har brutt forbindelsene med Qatar, som de anklager for å støtte terror.

annonse

Konflikten dreier seg om at Qatar har ført en utenrikspolitisk linje som bryter med interessene til de andre sunnimuslimske statene i regionen, blant annet ved at landet har hatt en viss kontakt med Iran.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon