Qatars statsminister Abdullah bin Nasser Al Thani skal delta på et toppmøte i Saudi-Arabia torsdag, ifølge Al Jazeera. Foto: AP / NTB scanpix

Qatars statsminister skal til Saudi-Arabia for å delta på krisemøte torsdag, et av de første møtene siden boikotten ble innført i 2017, ifølge Al Jazeera.

annonse

TV-kanalen siterer anonyme kilder på at statsminister Abdullah bin Nasser Al Thani skal delta på krisemøtet som vil bli holdt i Mekka torsdag.

Saudi-Arabia har kalt inn landene i Golfstatenes samarbeidsråd (GCC) og Den arabiske ligaen for å diskutere den økte spenningen i regionen.

Mer spesifikt skal møtene dreie seg om det anspente forholdet mellom Iran og USA og sistnevntes allierte i Golfen.

Torsdagens møter vil bli et av de første møtene på høyt politisk nivå Qatar og Saudi-Arabia har siden boikotten for snart to år siden. Saudi-Arabia fikk i juni 2017 med seg flere andre land og innledet en diplomatisk og økonomisk boikott av nabolandet.

Også De forente arabiske emirater, Bahrain og Egypt har brutt forbindelsene med Qatar, som de anklager for å støtte terror.

Konflikten dreier seg om at Qatar har ført en utenrikspolitisk linje som bryter med interessene til de andre sunnimuslimske statene i regionen, blant annet ved at landet har hatt en viss kontakt med Iran.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.