Londons ordfører, Sadiq Khan. Foto: Mark Thomas/REX/Shutterstock

London-ordfører Sadiq Khan er en av de som reagerte på uttalelsen den kjente komikere John Cleese kom med i The Guardian om at London ikke lenger er en engelsk by.

annonse

Khan svarte på Twitter med en nedsettende kommentar mot Cleese, mens han samtidig omfavnet mangfoldet og globalismen.

Skjermdump fra Twitter.

«Disse kommentarene fra John Cleese får ham til å høres ut som om han fortsatt befinner seg i karakteren til Basil Fawlty (Hotell i særklasse red.anm). Londonere vet at mangfold er vår største styrke. Vi er den stolte engelske hovedstad, en europeisk by og et globalt knutepunkt.»

Les også: John Cleese: – London er ikke engelsk lenger

Men Khan fikk svar på tiltale, og det så det virkelig holdt, med kun et bilde fra en kinesisk turistinformasjon om London. Der står det:

Skjermdump fra Twitter.

«London er normalt sett et trygt sted å reise, men det er grunn til å ta forholdsregler når man er på steder hvor befolkningen stort sett består av indere, pakistanere og svarte. Vi råder turister til ikke å gå ut alene om natten og kvinner til alltid å ha med seg følge når de reiser.»

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.