Den svenske programutvikleren Ola Bini (i midten) har bedt om å bli løslatt mot kausjon, men har fått nei. Her er han i retten 2. mai. Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En svensk programutvikler som knyttes til WikiLeaks, blir ikke løslatt mot kausjon i Ecuador.

Ola Bini ble pågrepet da han forsøkte å reise fra Ecuador til Japan den 11. april. Ecuadorianske myndigheter anklager ham for å ha forsøkt å hacke landets datasystemer.

Selv nekter 37-åringen for anklagene.

annonse

Pågripelsen av svensken skjedde samme dag som Ecuador trakk tilbake det politiske asylet til WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange. Det førte til at britisk politi pågrep Assange i i Ecuadors ambassade i London, der han hadde bodd siden 2012 fordi han fryktet utlevering til USA.

Den svenske programutvikleren har ifølge påtalemyndigheten i Ecuador nektet å samarbeide med myndighetene, og det er derfor umulig å identifisere hva slags skade som eventuelt har skjedd, som følge av den påståtte hackingen, opplyste dommer Yadira Proano onsdag kveld

Ola Binis forsvarer mener at påtalemyndigheten ikke har gjort jobben sin ved ikke å kunne forklare og være konkret på hva han er siktet for.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon