Karsten Warholm viste storform i Stockholm torsdag. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Karsten Warholm innfridde favorittstempelet og vant suverent med tiden 47,85 på 400 meter hekk under torsdagens Diamond League-stevne i Stockholm.

23-åringen fra Ulsteinvik ledet fra start til mål og vant overlegent. Nestemann, Timothy Holmes fra USA, løp i mål nesten halvannet sekund bak, på tiden 49,25. Med det sesongdebuterte Warholm på best mulig vis utendørs i vinden i den svenske hovedstaden.

– Det var kanskje det beste løpet jeg har gjort noen gang, gitt forholdene, sa en svært fornøyd Warholm til NTB.

annonse

– Det var helt sykt. Jeg vet at veldig mange slet med været, men Leif Olav er en smart gammel mann. Vi gjorde oppvarminga i parkeringshuset på hotellet. Vi holdt varmen og gjorde alt rett. All ære til den mannen, jeg hadde ikke kommet på det selv, sa han til NRK og skrøt stort av sin trener Leif Olav Alnes.

Treneren var også tydelig fornøyd med egen elev.

– Det var fantastisk. Det er jo en utendørssport, men det var ganske krevende forhold, for å si det mildt. Men han taklet det strålende. Det blåste «nordavind fra alle kanter», og det var nok ikke lett å være utpå der, sa Alnes til NTB.

Nær personlig rekord
Mange av konkurrentene løp langt dårligere enn sine egne rekorder i den svenske vinden. Warholm derimot, var drøye to tideler bak sin egen personlige rekord på 47,64.

annonse

– Det er nok en indikasjon på at treningen ikke er bortkastet. Det å få bekreftelser på det funker med de utallige timene du har lagt ned, er alltid artig, sa Alnes.

Sist nordmannen vant et Diamond League-stevne, var i Stockholm i 2017, men året etter ble han slått av Abderrahman Samba. Qatar-løperen, som var fjorårets store hekkeløper, slo Warholm i alle Diamond League-møtene i 2018. Torsdag stilte han ikke til start, og Warholm var dermed favoritt.

Feltet manglet også Kyron McMaster fra De britiske jomfruøyene. Warholm var den eneste av de seks beste på verdensrankingen som stilte til start.

Suveren
Nordmannen feide gjennom første sving og ledet umiddelbart. I den kritiske fasen av løpet holdt han tempoet oppe og vant suverent på tiden 47,85.

– Vi går ut der og vil vise hva vi arbeider med, og det får vi til. Nå gjør vi akkurat det vi har sagt at vi skal gjøre. Vi sa «bedre med godt gjort enn godt sagt», og det handler om å levere resultater når det gjelder og ikke bare gå og snakke om det, fortsatte han.

annonse

– Tiden er veldig bra med tanke på spesielt litt vanskelig vind, men vi lar oss ikke stoppe av sånt, sa Warholm.

Ned til Holmes skilte svært mange meter. Bak amerikaneren kom Thomas Barr fra Irland på 3.-plass med tiden 50,28.

På 400 meter hekk tok Warholm VM-gull i London i 2017 og EM-gull i Berlin i 2018. I år vant han innendørs-EM på 400 meter.

Bislett Games går av stabelen 13. juni. Også der er Warholm regjerende seierherre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon