REUTERS/Tyrone Siu/File Photo
annonse

Huawei og Den afrikanske union (AU) har undertegnet en intensjonsavtale om bredt samarbeid, blant annet om utbygging av neste generasjons mobilnett.

annonse

Huawei ligger langt framme i utviklingen av såkalt 5G-teknologi, et felt som er kjernen i den kinesiske telekjempens konflikt med USA. Intensjonsavtalen omfatter også samarbeid på områder som skytjenester, kunstig intelligens og raske nettverk.

annonse

Amerikanske myndigheter frykter Huaweis teknologi har bakdører som kinesisk etterretningstjeneste kan bruke, en påstand det kinesiske selskapet avviser.

USA har forbudt offentlige etater å kjøpe selskapets produkter, et forbud Huawei går rettens vei for å forsøke å få opphevet. Som et svar på det amerikanske forbudet, har Kina opprettet en svarteliste over det de kaller upålitelige selskaper.

Fredagens avtale mellom Huawei og AU er oppfølging av en tidligere avtale som ble inngått i 2015.

annonse
annonse

– Dette samarbeidet vitner om fortsatt tillit mellom AU og Huawei, sier Philippe Wang, firmaets visepresident for Nord-Afrika.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.