Politiet i arbeid på Øvsttun gravplass i Bergen tidligere i år. Nå skal det gjøres nye søk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse

Politiet har fått til nå ukjente opplysninger i Trine Frantzen-saken. Hun forsvant i 2004. Dermed skal det gjøres ytterligere søk på Øvsttun gravplass i Bergen.

– I etterkant av de kriminaltekniske undersøkelsene på Øvsttun gravplass 15. og 16. mai er politiet blitt kontaktet av nye vitner som har gitt oss konkrete observasjoner fra det aktuelle tidsrommet i 2004. Dette er opplysninger som til nå ikke har vært kjent for politiet, opplyser Vest politidistrikt.

Detaljert og konkret

Opplysningene er så detaljerte og konkrete at politiet har besluttet å gjennomføre ytterligere manuelle søk på nærmere angitt sted ved Øvsttun gravplass.

annonse

Søkene starter mandag 3. juni klokka 9 og avsluttes senest tirsdag 4. juni klokka 15.

– Området for det aktuelle søket er fortsatt å betrakte som et kriminalteknisk åsted og vil bli gjennomsøkt ved manuell graving på en slik måte at eventuelle bevis ikke går tapt. Det er ikke aktuelt å skanne det nærmere angitte området ved hjelp av georadar på forhånd, melder politiet.

Pårørende er informert

Stedet vil i likhet med ved tidligere undersøkelser bli dekket for å hindre innsyn. Pårørende i saken, festere av graver og gravplassmyndighetene er orientert om arbeidet og har gitt sitt samtykke.

– Ved eventuelle funn vil mediene bli orientert når dette ikke kan skade den videre etterforskningen, poengterer politiet.

31-årige Trine Frantzen forsvant fra sitt hjem i Os i Hordaland i mai 2004, men politiet har aldri klart å finne ut hva som har skjedd med henne eller funnet henne.

Øvsttun gravplass ligger like i nærheten av stedet der Frantzen sist ble sett. En teori er at kvinnen, som tilhørte et rusmiljø, ble drept med en overdose narkotika og deretter gravd ned.

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.