Hver eneste måned ankommer rundt 100.000 flyktninger og migranter fra Mellom-Amerika El Paso i Texas, og kapasiteten på mottakssiden er sprengt. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Mottakene for flyktninger og migranter i Texas er «farlig overfylt» og huser nå opptil fem ganger så mange som de er bygd for, slår ny rapport fast.

Inspektører fra Department of Homeland Security har undersøkt mottakene og konkluderer med at de internertes liv og helse er i fare.

Ved et mottak i El Paso fant inspektørene 155 mennesker stuet sammen i en celle som var ment for 35, og 41 mennesker i et rom som var ment for åtte.

annonse

– Vi observerte også innsatte som sto på toalettskålen for å få plass og pusterom, noe som begrenset de andres tilgang til toalett, heter det i inspektørenes rapport.

– Vi er bekymret over at overfylte mottak og langvarig internering utgjør en umiddelbar risiko for helsen og sikkerheten, ikke bare for de internerte, men også for de ansatte, heter det videre.

Rundt 100.000 flyktninger og migranter fra Mellom-Amerika krysser hver eneste måned grensa fra Mexico til El Paso-området i USA, og kapasiteten på mottakssiden er sprengt.

annonse

President Donald Trump truet tidligere i uka med å innføre toll på opptil 25 prosent på varer fra Mexico, dersom landet ikke stanser de mange mellomamerikanerne som ankommer USA.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon