Hver eneste måned ankommer rundt 100.000 flyktninger og migranter fra Mellom-Amerika El Paso i Texas, og kapasiteten på mottakssiden er sprengt. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Mottakene for flyktninger og migranter i Texas er «farlig overfylt» og huser nå opptil fem ganger så mange som de er bygd for, slår ny rapport fast.

annonse

Inspektører fra Department of Homeland Security har undersøkt mottakene og konkluderer med at de internertes liv og helse er i fare.

annonse

Ved et mottak i El Paso fant inspektørene 155 mennesker stuet sammen i en celle som var ment for 35, og 41 mennesker i et rom som var ment for åtte.

– Vi observerte også innsatte som sto på toalettskålen for å få plass og pusterom, noe som begrenset de andres tilgang til toalett, heter det i inspektørenes rapport.

– Vi er bekymret over at overfylte mottak og langvarig internering utgjør en umiddelbar risiko for helsen og sikkerheten, ikke bare for de internerte, men også for de ansatte, heter det videre.

annonse
annonse

Rundt 100.000 flyktninger og migranter fra Mellom-Amerika krysser hver eneste måned grensa fra Mexico til El Paso-området i USA, og kapasiteten på mottakssiden er sprengt.

President Donald Trump truet tidligere i uka med å innføre toll på opptil 25 prosent på varer fra Mexico, dersom landet ikke stanser de mange mellomamerikanerne som ankommer USA.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.