Oslo 20160404. Hans Aage Gravaas fra Stefanus-aliansen er tilstede når Stortingets religionsfrihetsgruppe har åpen høring på Stortinget mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

En misjonsmann og tidligere generalsekretær tror at årsaken til at han ikke har fått jobb som prest er hans kristenkonservative bakgrunn.

annonse

Hans Aage Gravaas (57) er det som i kristne sammenhenger kalles en «høvding». Han har tidligere vært misjonær i Etiopia, prest i USA, misjonssekretær, høyskolerektor og generalsekretær i Stefaniusalliansen, en av organisasjonene som arbeider for forfulgte kristne.

Etter overraskende å ha sluttet som generalsekretær, har Gravaas det siste året jobbet som vikarprest. Det skriver Vårt Land lørdag.

Les også: Kirken møtte jødehatende stormufti

Dominerer

Men noen fast jobb fikk han aldri. Han tror det henger sammen med hans syn på likekjønnet ekteskap.

– Åpen Folkekirkes medlemmer og sympatisører dominerer fullstendig råd, utvalg og ansettelsesorganer. Min opplevelse er at det er liten eller ingen plass for dem som tenker annerledes, selv om det gang på gang hevdes det motsatte, sier Gravaas til Dagen.

Det siste året har Gravaas søkt mange soknepreststillinger uten å lykkes.

– Jeg tror det skyldes skepsis til min lavkirkelige bakgrunn. At min lange, allsidige, erfaring ikke sidestilles med presteerfaringer ved ansettelser, undrer jeg meg over.

Han har søkt stillinger i bispedømmene Oslo, Borg og Hamar.

Åpen Folkekirke sier til Vårt Land at de ikke kjenner seg igjen i fremstillingen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.