Illustrasjonsbilde. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP
annonse
Tanzania har innført totalforbud mot bæreposer av plast og varsler solide bøter for dem som fortsetter å produsere og bruke dem.
annonse

Flere andre afrikanske land, blant dem Kenya og Rwanda, har tidligere innført lignende forbud i et forsøk på å få bukt med forsøpling.

Bedrifter som fortsetter å produsere bæreposer av plast i Tanzania risikerer opptil 3,5 millioner kroner i bøter, eventuelt to års fengsel for bedriftseieren.

Personer som blir pågrepet, bærende på slike plastposer, vil få bøter på drøyt 110 kroner, opplyser en talsmann for regjeringen.

annonse

Myndighetene i Dar-es-Salaam har de siste to ukene samlet inn 200 tonn med plastbæreposer i forkant av forbudet, som trådte i kraft 1. juni.

Miljøvernere jubler over det nye forbudet og myndighetenes engasjement i saken.

– Plast er den fremste forurenseren og dreper miljøet lydløst. Det tar over 100 år før en plastpose er brutt helt ned, sier lederen for World Wide Fund for Nature (WWF) i Tanzania, Amani Ngusaru.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon