UEFA Europa League 2015/16: Molde - Sevilla. Joona Toivio (Molde) og José Antonio Reyes (Sevilla) under Europa League kampen mellom Molde og Sevilla på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
annonse
UEFA opplyser at det vil bli ett minutts før mesterligafinalen for å minnes den spanske stjernespilleren José Antonio Reyes som lørdag omkom i en trafikkulykke.
annonse

Det var den spanske klubben Sevilla som først bekreftet at 35-åringen var omkommet i en trafikkulykke.

«Vi kunne ikke bekreftet verre nyheter. Den elskede Sevilla-stjernen José Antonio Reyes har omkommet i en trafikkulykke. Hvil i fred», meldte klubben på Twitter.

35-åringen spilte nær 250 kamper for den spanske klubben, som han debuterte for som 16-åring. Ifølge spanske medier skjedde ulykken i hjembyen Utrera utenfor Sevilla lørdag morgen.

annonse

Lørdag ettermiddag opplyser Det europeiske fotballforbundet (UEFA) at det vil bli ett minutts stillhet før mesterligafinalen mellom Liverpool og Tottenham lørdag kveld.

– UEFA og europeisk fotball er i sorg etter de fryktelige nyhetene om at José Antonio Reyes har gått bort, og jeg vil uttrykke mine dypeste kondolanser til hans familie og nærmeste for deres tap, sa UEFA-president Aleksander Čeferin i en uttalelse.

– Han hadde en glitrende karriere og vant flere trofeer hvor hen han spilte, og jeg er i sjokk og i sorg over at hans liv endte så altfor fort, sier Čeferin videre.

The Invincibles

Reyes spilte fra 2004 for Premier League-klubben Arsenal. Han var en del av Arsenal-laget, kjent som «The Invincibles», som vant serien uten å tape en eneste kamp.

annonse

«Alle i Arsenal er i sjokk over nyheten om at vår tidligere spiller Jose Antonio Reyes har omkommet i en trafikkulykke. Våre tanker går til familie, venner og lagkamerater», skriver Arsenal på sine nettsider.

«Han var en veldig populær spiller i klubben og han vil alltid ha en spesiell plass i våre hjerter», skriver Premier League-klubben videre.

Reyes spilte 110 kamper for Arsenal og scoret 23 mål før han gikk på lån til Real Madrid i 2006.

I Madrid vant han den spanske serien i 2006/07-sesongen før han ble solgt videre til Atlético Madrid. Der vant han europaligaen to ganger med Atlético Madrid (2010 og 2012), en turnering han også vant tre ganger med Sevilla (2014, 2015 og 2016).

I tillegg vant spanjolen ligacupen med Benfica og FA cupen med Arsenal.

annonse

Reyes, som også fikk med seg 21 kamper for det spanske landslaget, spilte sin siste kamp for Extremadura i spansk andredivisjon for kun to uker siden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon