Fremskrittspartiet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Fremskrittspartiet vil trolig true med å forlate regjeringen, dersom de ikke får gjennomslag for fjerning av bomstasjoner.

annonse

Onsdag skal det avholdes et hasteinnkalt landsstyremøte i Frp, og det er stor forventning til at Siv Jensen skal presentere en betydelig bom-seier for partiet. Dersom Siv Jensen kommer til møtet uten noe nytt av betydning å presentere, vil dette ikke tas godt imot, sier flere kilder til NRK.

Det er ikke trolig at Siv Jensen vil argumentere for å forlate regjeringen, men det er ventet at flere i landsstyret vil ta til orde for dette.

– Jeg tror alle nå forstår alvoret. Vi skal ikke møtes for moro skyld, så jeg regner med at hun vil vise frem en ny enighet hun har oppnådd, sier Christian Tybring-Gjedde til NRK.

Les også: Frp raser, men Oslo-folk støtter grønn kurs

Kritisk

Etter det NRK erfarer, har faren for at Frp kutter båndet til Erna Solberg og regjeringen aldri vært større.

– Bompengesaken er ekstraordinær og kritisk. Store deler av partiet er i opprør og krever nye og store gjennomslag umiddelbart. Får vi ikke det så tror jeg ikke det går så bra denne gangen, sier en sentral kilde.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.