Fremskrittspartiet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Fremskrittspartiet vil trolig true med å forlate regjeringen, dersom de ikke får gjennomslag for fjerning av bomstasjoner.

Onsdag skal det avholdes et hasteinnkalt landsstyremøte i Frp, og det er stor forventning til at Siv Jensen skal presentere en betydelig bom-seier for partiet. Dersom Siv Jensen kommer til møtet uten noe nytt av betydning å presentere, vil dette ikke tas godt imot, sier flere kilder til NRK.

Det er ikke trolig at Siv Jensen vil argumentere for å forlate regjeringen, men det er ventet at flere i landsstyret vil ta til orde for dette.

annonse

– Jeg tror alle nå forstår alvoret. Vi skal ikke møtes for moro skyld, så jeg regner med at hun vil vise frem en ny enighet hun har oppnådd, sier Christian Tybring-Gjedde til NRK.

Les også: Frp raser, men Oslo-folk støtter grønn kurs

Kritisk

annonse

Etter det NRK erfarer, har faren for at Frp kutter båndet til Erna Solberg og regjeringen aldri vært større.

– Bompengesaken er ekstraordinær og kritisk. Store deler av partiet er i opprør og krever nye og store gjennomslag umiddelbart. Får vi ikke det så tror jeg ikke det går så bra denne gangen, sier en sentral kilde.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon