Dersom USA bruker militærmakt mot Iran, vil det få alvorlige følger for oljeprisen, advarer en av ayatolla Ali Khameneis nære rådgivere. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Amerikanske krigsskip i Persiabukta er nå innen rekkevidde for iranske raketter, advarer en av ayatolla Ali Khameneis nære rådgivere.

– Det første skuddet som blir avfyrt i Persiabukta vil få oljeprisen til å stige til over 100 dollar fatet, advarer Yahya Rahim Safavi.

– Dette vil være utålelig for USA, Europa og amerikanske allierte som Japan og Sør-Korea, sier han til Reuters.

annonse

President Donald Trump har de siste månedene trappet opp retorikken mot Iran og hevder at landet utgjør en økende trussel mot amerikanske interesser i regionen.

I forrige måned sendte USA et hangarskip og bombefly til regionen, og de kommende ukene vil 1.500 amerikanske soldater følge etter.

Målet er å sende et klart budskap til Iran om at «ethvert angrep på amerikanske eller alliertes interesser vil bli møtt med nådeløs kraft», opplyste hans nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton.

annonse

Bolton har i flere tiår tatt til orde for at USA bør angripe Iran militært, blant annet i 2015 i et innlegg under tittelen «Bomb Iran» i The New York Times.

Iran avviser anklagene fra USA og hevder Trump-administrasjonen driver psykologisk krigføring.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon