SPD-leder Andrea Nahles går av etter det dårlige resultatet i EU-valget. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Lederen for sosialdemokratene i Tyskland, Andrea Nahles, går av etter at partiet gjorde det svært dårlig i EU-valget.

Nahles, som er SPDs første kvinnelige leder, sier til Die Welt at hun formelt vil kunngjøre avgangen mandag. Hun trekker seg også som parlamentarisk leder.

SPD, som inngår i statsminister Angela Merkels koalisjonsregjering, fikk bare 15,8 prosent oppslutning i forrige måneds EU-valg. For fem år siden fikk partiet 27,3 prosent av stemmene.

annonse

Den 48 år gamle alenemoren Nahles overtok som partileder i april i fjor. Hun tilhører partiets venstrefløy og er kjent som en frittalende politiker.

Nahles overtok etter Martin Schulz, som ryddet kontoret etter valgnederlaget i september 2017. SPD endte da opp med 20,5 prosent av stemmene, det dårligste resultatet siden andre verdenskrig.

Det er ikke kjent hvem som kommer til å overta som partileder etter Nahles. SPD er splittet i synet på om partiet bør sitte i regjering med kristendemokraten Angela Merkel.

SPDs ungdomsparti er motstander av regjeringsdeltakelse, i motsetning til Nahles, som tidligere var leder av ungdomspartiet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon