SPD-leder Andrea Nahles går av etter det dårlige resultatet i EU-valget. Foto: AP / NTB scanpix

Lederen for sosialdemokratene i Tyskland, Andrea Nahles, går av etter at partiet gjorde det svært dårlig i EU-valget.

annonse

Nahles, som er SPDs første kvinnelige leder, sier til Die Welt at hun formelt vil kunngjøre avgangen mandag. Hun trekker seg også som parlamentarisk leder.

SPD, som inngår i statsminister Angela Merkels koalisjonsregjering, fikk bare 15,8 prosent oppslutning i forrige måneds EU-valg. For fem år siden fikk partiet 27,3 prosent av stemmene.

Den 48 år gamle alenemoren Nahles overtok som partileder i april i fjor. Hun tilhører partiets venstrefløy og er kjent som en frittalende politiker.

Nahles overtok etter Martin Schulz, som ryddet kontoret etter valgnederlaget i september 2017. SPD endte da opp med 20,5 prosent av stemmene, det dårligste resultatet siden andre verdenskrig.

Det er ikke kjent hvem som kommer til å overta som partileder etter Nahles. SPD er splittet i synet på om partiet bør sitte i regjering med kristendemokraten Angela Merkel.

SPDs ungdomsparti er motstander av regjeringsdeltakelse, i motsetning til Nahles, som tidligere var leder av ungdomspartiet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.