President Donald Trumps svigersønn og rådgiver Jared Kushner tror ikke palestinerne er i stand til å styre seg selv. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Palestinerne er ikke i stand til å styre seg selv, mener president Donald Trumps svigersønn og rådgiver Jared Kushner.

Kushner har i to år arbeidet med en fredsplan for Midtøsten, men det er ikke kjent hva denne går ut på.

Ifølge Det hvite hus skal første fase av planen, som omfatter investeringer og infrastruktur i de palestinske områdene, presenteres under en konferanse i Bahrain 25. juni.

annonse

Spørsmål om opprettelse av en palestinsk stat, Israels okkupasjon av palestinske områder, Jerusalems status og palestinske flyktningers krav om å få vende hjem, blir ikke tema i Bahrain.

Det er uklart om opprettelse av en palestinsk stat inngår i Kushners fredsplan, men et intervju han har gitt til den amerikanske nettavisen Axios tyder ikke på dette.

På spørsmål om han mener palestinerne er i stand til å styre seg selv, uten israelsk innblanding, sier Kushner:

annonse

– Det er et svært godt spørsmål. Håpet er at de over tid skal bli i stand til å styre seg selv.

Før det kan investeres i de palestinske områdene, trengs «et rettferdig rettsvesen, pressefrihet, ytringsfrihet og toleranse overfor andre religioner», sier Kushner i intervjuet.

På spørsmål om palestinerne kan forvente å slippe israelsk innblanding, sier han:

– Det er å legge lista høyt. Når man ikke har et skikkelig styresett og sikkerhet, og når folk lever i frykt for terror, så er det palestinerne selv det går ut over.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon