annonse

To omkomne som trolig var om bord i turistbåten som sank i Budapest, er blitt funnet i Donau. En av de døde ble funnet 100 kilometer unna byen.

Hableany ble rent i senk i Budapest av det norskeide elvecruiseskipet Viking Sigyn onsdag i forrige uke. Sju av de sørkoreanske passasjerene ble kort tid etter funnet døde, mens 21 mennesker har vært savnet.

Donau har stor vannføring og sterk strøm, og letingen etter savnede har vært vanskelig. Sannsynligheten for å finne noen flere i live, anses som svært liten.

annonse

Mandag klarte dykkere å hente opp én omkommet fra stedet hvor vraket ligger. Både ungarske og sørkoreanske dykkere deltar i arbeidet på stedet hvor turistbåten kantret og gikk ned.

Tidligere samme dag ble en omkommet person funnet i Donau nær landsbyen Harta, hele 100 km fra Budapest. Også dette antas å være er en av de savnede etter båtulykken, og lokale medier melder at det er en middelaldrende koreansk mann som er funnet død.

På stedet hvor båtvraket ligger, er det omtrent ikke mulig å se noe i det grumsete elvevannet. For dykkerne er det foreløpig for farlig å prøve å ta seg inn i vraket, ifølge ungarsk politi.

annonse

Den ukrainske kapteinen på Viking Sigyn er pågrepet og siktet etter kollisjonen med turistbåten. Skipet eies av rederiet Viking Cruises, som også eier skipet som var nær ved å forulykke i Hustadvika i Møre og Romsdal tidligere i år.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse