Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet fortsetter søkene på Øvsttun gravplass i Bergen tirsdag etter å ha fått nye opplysninger i Trine Frantzen-saken.

Arbeidet ble avsluttet uten resultat mandag kveld.

– Vi kommer til å fortsette i morgen tidlig, sa politiinspektør Tore Salvesen mandag kveld.

annonse

Arbeidet vil da fortsette på den samme graven som politiet har konsentrert seg om mandag. Deretter vil det bli vurdert om man skal undersøke enda flere graver, opplyser politiinspektøren til Bergens Tidende.

31-årige Trine Frantzen forsvant fra sitt hjem i Os i Hordaland i mai 2004, men politiet har ikke klart å finne ut hva som har skjedd med henne.

Øvsttun gravplass ligger like i nærheten av stedet der Frantzen sist ble sett. En teori er at kvinnen, som tilhørte et rusmiljø, ble drept med en overdose narkotika og deretter gravd ned.

Vitner
– I etterkant av de kriminaltekniske undersøkelsene på Øvsttun gravplass 15. og 16. mai er politiet blitt kontaktet av nye vitner som har gitt oss konkrete observasjoner fra det aktuelle tidsrommet i 2004. Dette er opplysninger som til nå ikke har vært kjent for politiet, opplyste Vest politidistrikt før helgen.

annonse

Opplysningene er så detaljerte og konkrete at politiet har besluttet å gjennomføre ytterligere manuelle søk på nærmere angitt sted ved Øvsttun gravplass.

– Vitnene er voksne mennesker som ikke har hatt noe med politiet eller Trine Frantzen å gjøre. De er ikke såkalte bekjente av politiet, sier Salvesen.

Politiet har tillatelse til å gå ned i flere graver, men Salvesen vil ikke opplyse om hvor mange graver de ser for seg å åpne.

Åsted
– Området for det aktuelle søket er fortsatt å betrakte som et kriminalteknisk åsted og vil bli gjennomsøkt ved manuell graving på en slik måte at eventuelle bevis ikke går tapt, ifølge politiet.

– Ved eventuelle funn vil mediene bli orientert når dette ikke kan skade den videre etterforskningen, poengterer politiet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon