.2. nestleder Sylvi Listhaug (t.v.) og leder Siv Jensen på Frps landsmøtet. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Onsdag skal landsstyret til Fremskrittspartiet samles for å diskutere om partiet skal trekke seg ut av regjeringen.

annonse

Flere fylkesledere har overfor NRK tatt til orde for å trekke partiet ut av regjering. Samtidig har stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde sagt at han forventer tydelige gjennomslag

Men selv om det rapporteres om misnøye i lokallag og fylkeslag, så knyttes det stor skepsis til om partiet faktisk kommer  til å trekke seg ut av regjering.

En kilde påpeker at det ofte kan være mange som i utgangspunktet kan tenke seg å stemme for å gå ut, men det spørs om de faktisk kommer til å stå hardt på dette overfor Siv Jensen og partiledelsen.

Til syvende og sist koker det ned til hvor tøffe fylkeslederne er. Ofte opplever jeg at folk er tøffe i trynet i forkant, men så kommer de på møtene også klarer Siv Jensen å roe dem ned.

Ingen løsning

Ifølge NRK har trolig Siv Jensen ingen bompenge-løsning med seg i sekken når hun møter sine egne onsdag.

I stedet vil Jensen ifølge NRKs opplysninger bruke landsstyremøtet til å skissere ulike mulige strategier for Frp i bompengesaken. NTB refererer at hun heller vil be om innspill og landsstyrets tilslutning til en vei å følge.

En kilde Resett har snakket med har heller ikke noen tro på at de andre partiene vil gi etter for Frps krav. Kilden tror heller ikke regjeringspartiene lar seg skremme av at Frp truer med å gå ut av regjeringen.

– Vi har ropt ulv mange ganger tidligere, så det slår bare tilbake på oss selv.

Tror på exit

Eks-Frp-topp Trond Birkedal sier ifølge NTB til Stavanger Aftenblad at han tror Fremskrittspartiet er ute av regjering innen sankthans.

– De har tatt ut det de kan, og det er få seire i sikte framover. Bompengesaken er et kjempeproblem, og Frp vil kunne tjene på å gå ut av regjering og være litt Frp igjen, slik de var før de gikk inn i regjering, sier Birkedal, som i dag ikke er medlem i noe parti.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.