Ansetter Thor Gjermund Eriksen konservative journalister? Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

NRK driver personforfølgelse mot politikere de misliker og bruker ordet «ytre høyre» som våpen.

Er det noe NRK elsker å lage saker om er den den såkalte «ytre høyresiden». Dette kan være politikere, velgere eller vanlige samfunnsdebattanter.

I denne kommentaren skal jeg avsløre hvordan statskanalen bruker ordet «ytre høyre» som et våpen mot den konservative politikeren Steve Bannon, og hvordan de driver propaganda mot uvitende lesere ved å gi kun Bannon-motstandere ordet.

annonse

En mann NRK omtaler som «ytre høyre» er Steve Bannon. Han var i mai invitert på nordiske mediedager i Bergen og journalistene under kringkastinssjef Thor Gjermund Eriksen benyttet anledningen til å spre propaganda om den konservative politikeren.

NRK-angrepet på Bannon hadde følgende tittel:

– Det hviler et stort ansvar på mediedagene når de inviterer Bannon

I artikkelen ble han omtalt som «ytre høyre» før en hatefull AP-politiker blir intervjuet:

annonse

Under åpningen av mediedagene kom ordfører i Bergen Marte Mjøs Persen (Ap) med flengende kritikk av arrangørene.

– Det hviler et stort ansvar på Nordiske Mediedager når de har invitert en av dem som tar til orde for fascisme i verden i dag, sier Persen til NRK.

Ser dere propagandaen?

Her blir det godt gjennomtenkte propaganda-frøet plantet under dekke journalistikk.

Denne hatefulle personen fra Arbeiderpartiet skriker om facsisme uten å komme med en logisk begrunnelse på hvordan hun kan dra denne sammenligningen. Det normale ville vært at NRK-journalisten himlet med øynene og gikk til neste normale intervju-objekt. Men neida, de trykker galskapen.

annonse

Utsagnet er selvfølgelig strategisk høyt oppe i artikkelen slik at NRKs lesere raskt kan knytte «ytre høyre-Bannon» til fascisme.

Men det stopper ikke der.

Litt lenger ned i artikkelen kom propaganda-frø nummer to.

En annen hater som slenger rundt seg med rasist-kortet ble tildelt mikrofonen av NRK. Gjett hvor hun kom fra: Kommunistpartiet Rødt!

– Det er naivt og sensasjonalistisk av Nordiske Mediedager å gjøre en politisk ganske farlig figur til en hovedattraksjon under mediedagene, sa Rødt-leder i Bergen Sofie Marhaug til NRK.

Hvordan er Bannon farlig? Har han drept noen? Kan Marhaug komme med en logisk forklaring på hvordan hun har kommet frem til denne konklusjonen?

Rødt-kommunisten ble merkelig nok ikke omtalt som ytre venstre. Hvorfor ikke, Thor Gjermund Eriksen?

Bannon er farlig, sier til Marhaug flere hundre tusener av NRK-lesere.

annonse

En slik observasjon er som musikk i ørene på NRK-journalistene. Ytre høyre, facsist og farlig. Propaganda-artikkelen blir mektigere og mektigere. Man skulle nesten tro at Steve Bannon var en liten mini-Hitler.

Til slutt ble Trine Skei Grande og Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam intervjuet. De var begge i mot Steve Bannon. Man fikk inntrykket at ingen i hele Norge støtter hans tilstedeværelse. Mission complete.

Personforfølgelse

De vanlige NRK-forsvarerne i kommentarfeltet vil helt sikkert mase at det ikke er NRK, men de som er intervjuet, som knytter Bannon til fascisme. Det er ikke så enkelt.

NRK-journalistene gir kun ordet til Bannon-hatere som stempler han som fascist. Dette er, for å bruke Sveinung Rotevatns favorittutrykk, en personforfølgelse.

Når man stempler en konservativ politiker som fascist og farlig uten at motargumenter får plass, er det tydelig at de som skriver artikkelen har en agenda og er politisk motivert.

Dette er bevisst propaganda og de ansvarlige burde fått sparken på dagen siden de jobber i en statskanal der de er pliktig til å være politisk nøytral. Med Eriksen ved roret skjer selvfølgelig ikke dette siden han er av samme politiske oppfatning.

Er det noen hjemme hos Frp?

Jeg er en vanlig mann uten politisk innflytelse. Det er ikke min jobb å arrestere statskanalen. Det er politikerne. Hvor er de? Leser de ikke NRK som de selv kaster penger etter?

For å avsløre NRK og sosialist Thor Gjermund Eriksens propaganda er det bare å ta et kjapt søk på Google.

“ytre høyre” nrk gir 3160 resultater.

“ytre venstre” nrk gir 247 resultater.

Folk kan sjekke selv hvordan NRK rettferdiggjør «ytre venstre» i nesten alle av sakene, mens «ytre høyre»-sakene blir koblet til fascisme og rasisme.

Jeg begynner å bli kraftig lei av å måtte avsløre Thor Gjermund Eriksens åpenbare propaganda og jeg forventer at sentrale personer i Frp begynner å ta bladet fra munnen. Dere sitter med makt og har en jobb å gjøre, hvor lenge skal det norske folk vente på at dere tar grep?

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon