Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet brukte tirsdag morgen elektrosjokkvåpen for å få kontroll på en aggressiv mann i Oslo. Det var sjette gang politiet benyttet seg av våpenet i år.

Politidirektoratets tall fra første kvartal i år viser at våpenet er brukt fire ganger og truet med å bli brukt 20 ganger. I tillegg er våpenet brukt to ganger i Oslo, hvorav den ene er hendelsen på Grünerløkka tirsdag morgen, melder NRK.

Den aggressive mannen er en russisk borger i 30-årene, som nå er siktet for drapsforsøk etter at han knivstakk en filippinsk mann i Oslo sentrum.

annonse

Bruk av elektrosjokkvåpen i politiet ble innført fra 1. januar i år, som en del et prøveprosjekt hvor Troms, Sørvest, Øst og Oslo politidistrikt er involvert. Prøveprosjektet skal vare til og med 2021, og Politidirektoratet skal da vurdere om våpenet skal bli en permanent del av norsk politis utrustning.

De fleste tilfellene hvor politiet har benyttet seg av elektrosjokkvåpenet, har vært situasjoner hvor personer har truet med å skade andre. Nye tall over politiets bruk av våpenet er ventet i starten av juli.

Elektrosjokkvåpen gir et støt på 50.000 volt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon