En person er pågrepet på eventyrbura etter en knivstikking på Schous plass i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
Fem personer som følte seg truet, har levert inn anmeldelser i forbindelse med knivstikkingen i Oslo tirsdag. En russer er siktet for drapsforsøk i saken.

Til VG opplyser Anne Alræk Solem, leder ved seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt, at de fem har status som fornærmede.

annonse

– I tillegg har vi tatt vitneavhør av 20 personer, sier Solem.

annonse

Russeren, som er i 30-årene, er siktet for drapsforsøk på en filippinsk mann. 37-årige Lehnon Dominguez forteller til NRK at han var på vei til jobb da han ble angrepet av den for ham fremmede mannen.

– Satte seg over meg

– Han kom bare mot meg og hoppet på meg så jeg falt i bakken. Så satte han seg over meg og holdt kniven mot meg. Jeg prøvde å holde hånden hans og kniven unna, men han var sterk og stakk meg i ryggen, forteller Dominguez.

Han ble fraktet til sykehus med alvorlige skader. En lunge ble punktert, men han er utenfor livsfare.

annonse
annonse

Så langt er ikke den siktede avhørt. Politiets påtaleadvokat har bedt om at han framstilles for varetektsfengsling torsdag, skriver VG.

Tror ikke det er terror

Meldingen om knivstikkingen, som skjedde ved Ankerbrua over Akerselva, kom tirsdag morgen. Politiet brukte elektrosjokkvåpen og avfyrte varselskudd under pågripelsen, som skjedde klokka 8.10.

– Han er godt kjent av politiet, sa Anne Alræk Solem om den siktede på en pressekonferanse tirsdag.

annonse
Reklame

Flere vitner har fortalt til VG at mannen gjentatte ganger ropte «Allahu akbar» under hendelsen. Politiet kjenner også til dette.

– Vi har per nå ikke opplysninger som karakteriserer dette som en terrorrelatert hendelse, sa Solem.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.