Oslo 20180515. Statsminister Erna Solberg (H) har mange fine bilder å velge imellom som hun kan sende inn til NRK. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

I gode gamle dager, altså for noen få år siden, så kunne vi lese i blader og aviser om hvordan de forskjellige kjendisene våre feiret jul. Nå har NRK laget en tilsvarende programserie, men julen er byttet ut med eid.

Slik feirer vi eid, kaller de det. Der kan man lese om muslimer som har blitt litt kjente i media på grunn av sin jobb, sitt kjønn eller også fordi de har vært veldig flinke til å klage høyt over all rasismen som finnes i Norge.

Vi kan lese at Faten Mahdi Al Hussainis far elsker å heise det norske flagget under eid, men hun selv synes det er flaut. Ikke vil hun ha krydret smalahove heller, slik de andre vil ha, så turen går til Istanbul, en populær tyrkisk restaurant blandt muslimer i Oslo.

annonse

Vi kan også lese om Nancy Herz, en av de som startet bevegelsen «De skamløse jentene», og som er ex-muslim i dag, men fortsatt elsker å feire eid. Spesielt stas syntes hun det var den gangen hun feiret eid i Libanon, landet som hun er født i, men som foreldrene valgte å flytte fra.

Det er journalisten Noman Mubashir som er programleder og NRK ønsker å få inn så mange bilder som mulig fra hvordan folk feirer eid. Noen av bildene vil bli vist under sending. NRK håper med dette at landets 200 000 muslimer vil få den samme stemningen som nordmenn får under «Kvelden før kvelden» sendingen på lille juleaften.

Det hele er så rørende og så søtt at det skal være vanskelig å holde øynene tørre. Glemt er all ondskap under eid feiringen. All terrorvirksomhet, undertrykkelser, vold, tortur, halshogging og annet som til daglig bedrives i islams navn. De tar en liten pause under ramadan. Da skal man være snill og god muslim nemlig.

Kanskje det kunne være en ide om det var ramadan hele året?

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.