Elever blir geleidet ut av politiet etter masseskytingen på skolen i Parkland. Foto: Mike Stocker / South Florida Sun-Sentinel / AP / NTB scanpix
annonse

En væpnet sikkerhetsvakt som ikke konfronterte skyteren under massakren på en skole i Parkland i Florida, er tiltalt.

annonse

Statsadvokat Mike Satz sier tirsdag at Scot Peterson (56) er tiltalt for forsømmelse av barn, mened og ni andre tiltalepunkter som til sammen kan gi nær 100 år i fengsel.

annonse

Peterson, som jobbet for politiet i Broward, var sikkerhetsvakt i Marjory Stoneman Douglas High School, der 17 personer ble skutt og drept i fjor av en utvist elev. Peterson tok seg aldri inn på skolen da skytingen foregikk. 56-åringen blir tiltalt etter en etterforskning som har vart i 14 måneder.

– Etterforskningen viser at tidligere politibetjent Peterson ikke gjorde noe som helst for å forhindre skytingen. Det finnes ingen unnskyldning for den manglende handlekraften og ingen tvil om at det kostet liv, sier politisjef Rick Swearingen i Florida Department of Law Enforcement.

Gjerningsmannen, som nå er 20 år, risikerer dødsstraff for masseskytingen. Rettssaken er ventet å finne sted tidlig i 2020.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.