"Bergens mødre"engasjerer seg for utbygging av Bybanen i Bergen Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
annonse

Ni mødre i Bergen har dannet aksjonsgruppen Bergens mødre, og vil støtte ungdommen i kampen mot voksne menn, ifølge et meningsinnlegg i BT.

– Vi har fått nok av at godt voksne menn med god råd skyver barnefamilier og folk med dårlig råd fremfor seg, for å støtte oppunder sine feilslåtte ideer om hvordan byen vår skal utvikles.

– En hel verden, med Greta Thunberg og våre barn i spissen, mobiliserer for klimavennlig politikk. Da kan ikke vi voksne svare med å skrote Bybanen i Bergen.

annonse

Les også: Hvorfor sier Søviknes nei til Byvekstavtalen?

Jorden brenner
– Bybanen er uten sidestykke det viktigste miljøgrepet i Bergen kommune de siste 30 årene. Det er også et vesentlig bidrag for at Norge skal møte klimakrisen. Når våre barn spør oss, hva gjorde du da du skjønte at jorden brenner? Da skal vi svare: Her i Bergen bygget vi Bybanen.

Høyre, FrP og FMB er imot bybane
– Vi mødre forstår oss på store tall. Vi vet at vi må investere – i vår felles fremtid (…) Bergens mødre går derfor til aksjon for å forhindre at disse partiene vinner valget, og for å sikre at Bybanen seirer.

Dette vil mødrene gjøre «til det beste for Bergen, og til det beste for jordkloden». Hvordan de har konkludert med at akkurat disse ni representerer alle mødre i Bergen sier innlegget ingenting om.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.