Det internasjonale pengefondet (IMF) har oppjustert sitt anslag for veksten i USAs økonomi. Foto: Gunnar Lier / NTB scanpix
annonse

Tross tollbarrierer og handelskrig har Det internasjonale pengefondet (IMF) oppjustert sitt anslag for den økonomiske veksten i USA i år.

annonse

IMF ser nå for seg at den amerikanske økonomien vil vokse med 2,6 prosent, 0,3 prosentpoeng høyere enn det forrige anslaget fra april.

annonse

I 2020 kan USA vente seg en noe lavere vekst på 2,0 prosent, ifølge en rapport som pengefondet la fram torsdag.

Selv om prognosene for 2019 oppjusteres, advarer IMF om mulige skjær i sjøen. Ett av dem er handelskonflikten mellom USA og Kina, som også utgjør en risiko for den økonomiske utviklingen globalt.

I tillegg advarer IMF mot voksende gjeld og økende økonomisk ulikhet. Gjelden til den amerikanske staten stiger på en måte som ikke er bærekraftig, fastslår pengefondet.

annonse
annonse

Siden årtusenskiftet har den amerikanske økonomien steget 23 prosent per innbygger. Men flertallet av innbyggerne har i liten grad tatt del i veksten.

Inntekten til den såkalte median-husholdningen har bare steget 2,2 prosent siden nyttårsrakettene gikk til værs ved overgangen til år 2000.

– Fordelingen av rikdom og inntekt er stadig mer polarisert, konstaterer IMF.

Pengefondet mener mer må gjøres for å begrense ulikheten og hjelpe dem som rammes av globaliseringen og økt bruk av teknologi.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.