Store mengder vann rant inn i busser som forsøkte å ta seg over vannmassene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

De enorme nedbørsmengdene som torsdag ettermiddag skylte inn over store deler av Sør-Norge. har ført til stengte veier og oversvømte butikker i hovedstaden.

På en Rema 1000-butikk på Fredensborg i Oslo måtte alle de ansatte jobbe febrilsk med å tømme butikken for vann med koster, mopper og snøskuffer, skriver Dagbladet.

I bunnen av Maridalsveien ved Cubaparken ble veien helt oversvømt, og flere busser begynte å ryke i møte med vannmassene.

annonse

– Dette er et kjent problem ved større vannskyll. Det vi har gjort er å få opp noen sluk, så vannet går unna nå. Det som har skjedd var at slukene tettet seg. Når vannet er så høyt som det var, er det vanskelig å se hvor de er, sier utrykningsleder Robert Corell i brannvesenet til avisen.

Les også: Titusenvis har vært strømløse på Østlandet som følge av tordenværet

Ifølge Corell var vannmassene på det meste 70 centimeter dypt nederst i Maridalsveien.

annonse

– Vi mottar en del telefoner fra publikum om store vannmengder blant annet i enkelte veier og gater. Vi anmoder at publikum heller ringer Bymiljøetaten eller Veitrafikksentralen da disse følger opp dette, opplyser Oslo politidistrikt på Twitter torsdag kveld.

Hafslund Nett opplyser i en pressemelding at det er registrert 40.000 strømløse husstander etter klokken 13 torsdag som følge av tordenværet. Områdene som var hardest rammet, er Asker, Romerike og nordre del av Østfold.

Uværet har også påvirket flytrafikken, og det oppsto forsinkelser både på Gardermoen og på Sola flyplass.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon