Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Frps ordførerkandidat i Tromsø mener partiet må ut av regjeringen dersom ikke partileder Siv Jensen får tilslutning fra samarbeidspartiene om kutt i bompengene.

annonse

Til avisa Nordlys sier Frps ordførerkandidat i Tromsø, Bjørn-Gunnar Jørgensen, at partiet nå må kjempe videre. Blir ikke kravet på seks punkter det ble enighet om i onsdagens landsstyremøte møtt med velvilje fra de andre regjeringspartiene, mener Jørgensen valget er klart.

– Får vi ikke gjennomslag for dette, må vi ut av regjering, er hans korte kommentar.

Liste med krav

På lista står krav om å stoppe nye bypakker, endre nullvekstmålet, slette bompengegjelden, kutte kostnader i eksisterende bypakker, strengere krav til egenandel fra lokale myndigheter når staten bidrar med penger til byområder og nei til veiprising.

Fylkesleder Frank Sve i Frp Møre og Romsdal er derimot mindre bombastisk etter møtet onsdag. Til Sunnmørsposten sier han truslene om å forlate regjeringen var knyttet til en situasjon der de andre partiene i regjeringen ikke ville forhandle med Fremskrittspartiet om en løsning på situasjonen.

– Partiledelsen har hundre prosent oppslutning i landsstyret for nå å starte forhandlingene med de andre regjeringspartiene, sier Sve til avisen onsdag kveld.

Nytt møte

Han påpeker at forhandlingsresultatet skal behandles på et nytt møte i landsstyret, som han håper vil holdes før ferien.

Om bare 14 dager skal Frp stemme ja til å øke bompengeutgiftene med 15 milliarder kroner. Siv Jensen bekreftet onsdag at partiet er bundet til å stemme ja til å øke bompengeutgiftene. Stortinget skal stemme over tre store bompengeprosjekter 19. juni.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.