Oslo 20171204. Venstre-leder Trine Skei Grande og Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Nå drog Profeten Knarild fra KanaaNAVs land til Frontex-sjøen.

En veldig skare, mange av dem velferdspilgrimer på veg til den årvisse søken mot nord, samlet seg og fulgte ham. «Ti, dere er mange, og jeg har miskunn med dere alle» sa Han, «men i dag vil vi ikke hjelpe mer enn 10 000 av dere. Dere andre får klare dere som best dere kan – med smulene – og mange korger kan det bli».

Den svorne følgesvennen – disippelen Trine utbrøt begeistret: «Sannelig, sannelig, dette er Profeten vi har ventet på!»

annonse

Dommeren Jonas – som omsider dukket fram fra hulen sin – preget av de mange og brutale oppgjørene i mørket der inne, men som fortsatt var beundringsverdig utrettelig i sin fåfengte kamp om ny makt i KannaaNAVs land – mumlet fram sin begeistring for dele brødet med de mange «nye».

Den aller største Stattholderen i Profetens eget EU-lydrike, hadde advart Profeten mot at kostnadene med å bosette noen tusen utvalgte i landet som flyter av trinemelk og lynghonning, ville bli like høy som lokal hjelp til alle de millionene av trengende innerst i Frontex-sjøen.

100 milliarder Sølvpenger var kostnadene regnet til. Kanskje mye mer.

Profetens guds-benådede evner lykkes alltid å fortrenge slike faktaopplysninger. Og Han var fortsatt bitter over den falske evangelisten som korset Ham med utnavnet «Imam-sleikaren» – noen av kommentarfeltene i de verste bloggstedene brukte fortsatt den skammelige karakteristikken. For Ham var det viktigste å hjelpe en bitte liten flokk trengende som nettopp Han kunne gi det sanne brød hver dag. Munnvikene trakk seg ørlite oppover når Han kom i hug at alle de utvalgte ville få innvilget familiegjenforening.

annonse

Han var glad disippelen Trine hadde kjøpt ideen om å bruke Lotteritilsynet til å velge ut de 10 000. I fellesskap hadde de nedfelt forskrifter i Kulturdepartementet for utvelgelsesprosessen blant den veldige skare, slik at de utvalgte i snitt ville få en gjenforeningsfaktor på hele 5! Det var han stolt over. Og i prosessen ble dessverre hjelpen til folkemordkategorien «kristne» helt uteglemt. Da sang byfuglene så vakkert på taket av KUD.

Den kvelden gikk Profeten og apostlene ned til stranden. Da mørket falt på, gikk Profeten til skipet med de mange trengende på akterdekket. Han tok hver enkelt i hånden (unntatt kvinnene selvfølgelig) og den milde disippelen Trine leste fra Kulturmeldingen – kalt Gledens budskap; Alle – uten unntak – ville få delta i Statskanalens nye storsatsning «Bosetterne» – en sort/hvitt serie tekstet på norsk som ville bli sendt i alle kanaler til beste sendetid. Også på DAB+ (men da ikke på norsk). Honorarene ville bli rundelig og på livstid – med kringkastingssjefen som personlig garantist.

Skipet knirket i sveisefugene under vekten av den urolige, svartkledde flokken. De forkvaklete byfuglene lettet og søkte tilflukt i den aldeles mørke, nesten utdødde sypress-lia ovenfor havna. Omsider ble kursen satt for KanaaNAVs land på den andre siden av sjøen. Snart kom det en kraftig storm, og det ble sterk sjøgang.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon