Det nye byrådet i Bergen fra venstre: Linn Kristin Engø (ny), Anna Elisa Tryti, Per-Arne Larsen (vikar for Erlend Horn), Roger Valhammer (ny), Håkon Pettersen (ny), Julie Andersland og Beate Husa (ny). Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Bergenspolitikerne Henning Warloe (H) og Anna Elisa Tryti (Ap) har begge mottatt anonyme trusselbrev. Politiet mistenker at samme person står bak brevene.

annonse

Politiet åpnet etterforskning onsdag etter at det ble sendt et nytt trusselbrev til Anna Elisa Tryti (Ap). De skal også etterforske et hull i et vindu, som hun mener er et kulehull.

Da brevet ble omtalt, rykket bystyrepolitikeren Henning Warloe (H) ut og hevdet håndskriften lignet på et trusselbrev han selv mottok i 2014.

Nå sier politiinspektør Olav Valland i Vest politidistrikt til kanalen at de mistenker at samme person står bak truslene mot de to bergenspolitikerne.

– Vi har ikke skrifteksperter i Vest politidistrikt. Men det trenger en for så vidt ikke være for å se at det er betydelig likhet både mellom skrifttypen i disse to brevene, og i formuleringene, sier han.

Bergen kommune har anmeldt et nytt trusselbrev som lå på pulten til Tryti tirsdag.

I brevet står det: «Aksjoner mot bomringen i Bergen vil bli utvidet og intensivert. Dette vil også omfatte enkeltpersoner».

Hun knytter trakasseringen og truslene til den betente bompengesaken.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.