Oslo Børs. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Både DNB og KLP, som eier til sammen rundt 30 prosent av Oslo Børs, selger sine aksjer til Euronext.

Euronext har fått tillatelse fra Finansdepartementet til å eie 100 prosent av Oslo Børs VPS.

KLP har på denne bakgrunn besluttet å selge sin eierandel på 10 prosent i Oslo Børs VPS til det nederlandsk-franske børskonsernet Euronext for 158 kroner per aksje, i tillegg til en fast rentebetaling på 3,21 kroner per aksje, opplyser KLP i en melding tidlig torsdag ettermiddag.

annonse
– Den beste løsningen

– Vi tror den beste løsningen for Oslo Børs nå er at Euronext som eier får styre selskapet slik de ønsker. Vi har derfor besluttet å selge våre aksjer i tillit til at Euronext holder sine løfter om å videreutvikle Oslo Børs VPS og legger til rette for at børsen også i fremtiden skal være en attraktiv markedsplass for små og mellomstore bedrifter, sier KLPs konsernsjef Sverre Thornes.

DNB eier gjennom DNB Livsforsikring 19,82 prosent av aksjene i Oslo Børs og selger dem til Euronext for samme pris som KLP.

Kommunikasjonssjef Pauline Bucaille i Euronext sier at de er fornøyd med at DNB og KLP har akseptert tilbud deres om å selge sine aksjer i Oslo Børs VPS.

– Vi fortsetter å jobbe mot å sluttføre denne transaksjonen innen utgangen av juni, og ser frem til å implementere våre ambisiøse planer for den videre utviklingen til Oslo Børs VPS, sier hun til NTB.

annonse
Bud på julaften

Det var på julaften i fjor at Euronext, som er en sammenslutning av fem europeiske børser, varslet at de ønsket å kjøpe Oslo Børs, og at de allerede hadde forhåndsaksepter på å kjøpe drøyt 53 prosent av aksjene.

30. januar ble det kjent at Nasdaq meldte seg på i oppkjøpskampen. Selskapet hadde skaffet seg forhåndsaksepter på 37 prosent av aksjene og alliert seg blant annet med DNB og KLP.

Nasdaq trakk sitt bud 27. mai.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon