Illustrasjonsfoto: AFP / Natalie Behring
annonse

En tidligere venstreekstremist har innrømmet i en debattartikkel at hun har tatt feil om innvandring, at SD har hatt rett. 

Elise Rydahl, som tidligere har vært en del av den såkalte utenomparlamentariske venstresiden i Sverige, skrev i en debattartikkel i tidsskriftet Proletären i januar om sin «usle agering mot SD» under 1990-tallet, og om hvordan hun senere har kommet til den innsikt at det nasjonalkonservative partiet har hatt rett i rekke spørsmål. 

Som en del av den radikale venstresiden var hennes hovedfiende «de såkalte rasistene» i SD, i tillegg til politiet. 

annonse

Les også: Stor forskjell i kriminalitet mellom innvandrere fra ulike ikke-vestlige land

Ville ødelegge

Med sine kamerater reiste hun rundt i landet og møtte opp ved SDs møter, for å forstyrre og ødelegge for promoteringen av partiets politikk. 

– Ja, fy søren så usselt jeg oppførte meg mot dem, slo hun fast i januar. 

Ville ikke lytte

Det siste hun og hennes likesinnede ønsket var å lytte til hva SDs tillitsvalgte og sympatisører hadde å si, i stedet var de fast overbeviste om at de hadde rett og at SD tok feil. De ønsket åpne grenser, og «trodde på alvor at Sverige skulle kunne ta imot hele verdens befolkning». Under samme periode levde Rydahl selv på offentlige overføringer.

annonse

– Når den konkrete materielle virkeligheten tok meg igjen etter langt om lenge, innså jeg at SDs bekymringer angående jobber, boliger, kulturkonflikter, kriminalitet og voldtekter i samtlige tilfeller hadde slått inn. 

Unnskyldning

– Sverigedemokraterna hadde rett. Jeg hadde grundig feil. Jeg skylder dem en stor unnskyldning, skrev den tidligere venstreekstremisten i debattinnlegget. 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.