Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Mannen som ble dømt for drapet på den belgiske tenåringen Laure Nobels har sluppet ut av fengselet, etter kun halvannet år. 

I 2012 ble 16 år gamle Laure Nobels fra Belgia kvalt og drept av sin kjæreste Zain Lalani, som da var 17 år, i jentas foreldres hjem i Laeken, en nordlig forstad til hovedstaden Brüssel. Motivet for drapet var at Lalani ikke kunne fordra tanken på at Nobels ikke lenger ønsket å være i et forhold med ham. 

I 2016 ble Lalani, som er av ikke-vestlig, muslimsk innvandrerbakgrunn, funnet skyldig i drapet og idømt en fengselsstraff på 14 år. For syv måneder siden slapp han ut av ungdomssenteret der han var fengslet, og ble satt under overvåkning. Nå er han blitt endelig løslatt, underlagt visste betingelser. Det rapporterer Brüssel-avisen BX1.

annonse

Les også: Nå er belgierne en minoritet i Antwerpen

Den dømte drapsmannen hadde kun sonet i halvannet år da han slapp ut av ungdomssenteret. Dette reagerer foreldrene til den drepte jenta sterkt på. 

Frustrert mor

annonse

I et innlegg på Facebook skriver Laure Nobels mor Isabelle Blockmans at Zain Lalanis løslatelse forutsetter at han ikke frekventerer nordre Brüssel eller Vallonsk Brabant. 

– Og voilà, han er fri nå: Zain Lalani, morderen av vår datter Laure (16 år), anerkjent som en «potensiell gjenganger» under rettssaken, har blitt endelig løslatt. Betingelsene: ikke frekventer nordre Brüssel eller Vallonsk Brabant. Han fortsetter å studere ved universitetet i Mons. I alt var han kun 1,5 år i fengsel (med en dom på 14 år), resten av hans «dom» ble oppsummert med å bruke et elektronisk armbånd (overvåkningsutstyr red. anm.).

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon