Martin Ødegaard scorer Norges andre mål i EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Romania, men det holdt ikke til seier. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Martin Ødegaard sendte Norge i en komfortabel ledelse mot Romania, men EM-kvalkampen i fotball endte i norsk skuffelse likevel. Den endte bare med 2-2.

Det norske laget ble satt under et visst press mot slutten, og det holdt ikke inn for andre gang på kort tid på Ullevaal.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er sjelden jeg er så langt nede som nå. Dette var tungt, sa Ødegaard til TV 2.

annonse

Ødegaards skudd etter 56 minutter ble stoppet av et forsvarsbein. Ballen rullet sakte mot målet mens keeper Ciprian Tătăruşanu lå utspilt på gresset. Inne i 5-meteren var Elyounoussi som alltid på gang og styrte inn 1-0.

Etter 70 minutter kontret Norge med fart og nøyaktighet. Ødegaard scoret sitt første landslagsmål da han kontrollert bredsidet ballen inn etter pasning fra Joshua King.

Ullevaals store yndling hadde endelig brutt scoringskoden på nasjonalarenaen.

annonse

– Det var stort. En drøm som gikk i oppfyllelse, men det er tungt og skuffende at det ender som det gjør. Det blir selvsagt tyngre å gå videre å gå videre fra gruppa nå. Vi burde ha vunnet både mot Sverige og i kveld. Alt er mulig, men det blir vanskeligere etter denne kampen, sa Ødegaard i intervjuet med TV 2.

Østfoldingen Elyounoussi har allerede ni mål for sitt AIK i Allsvenskan denne sesongen. Et par dager før Romania-kampen sa han at han trodde livet som far var noe av grunnen til målflommen.

– Nå kan jeg komme hjem etter trening eller kamp, og da har jeg annet enn fotball å tenke på, nemlig ei lita jenta. Før hadde jeg litt mye tunnelsyn bare på fotballen, sa den ferske pappaen til NTB.

Han mintes den nylig avdøde svenske fotballederen Lennert Johannsson med «RIP Lennart» på undertrøya.

Romania reduserte ved Claudiu Keserü et kvarter før slutt. Det kom etter svakt norsk forsvarsspill. Målet gjorde at Norges buffer plutselig ble liten. Keserü scoret sitt andre helt i sluttfasen. Den så ut til å kunne være scoret fra offside-posisjon.

I mars ga også Norge fra seg en 2-0-ledelse hjemme, da mot Sverige.

– Vi tapte hodet igjen i de siste 15 minuttene. Det er akkurat slik som dette at vi ikke skal spille. Vi manglet både kynisme og tilstrekkelig ro, sa Lagerbäck.

– Er det kkjørt med tanke på avansement?

annonse

– Nei, det er det definitivt ikke, mente Norges svenske landslagssjef.

På gang

Norge har nå bare to poeng etter tre kamper, to av disse er spilt hjemme, i gruppe F. Veien mot EM via denne kvalifiseringen ser svært tung ut for norsk del.

King hadde Norges beste sjanse før pause. Han kom helt alene mot Tătăruşanu etter 34 minutter. Kings førsteberøring var ikke helt topp. Han fulgte så opp med et forsøk på en fiks dragning, og da ble muligheten til ingenting.

Tidligere i omgangen hadde King og Markus Henriksen sendt i vei brukbare skudd uten at det ble prekært for Romania.

Lagerbäck tok fredag ut en førsteellever helt uten innslag fra norsk Eliteserien. Som ventet fikk keeper Sten Grytebust sjansen fra start i skadefraværet til førstevalget Rune Almenning Jarstein.

Lett?

Norge reiser til Færøyene lørdag og har kamp mot tabelljumboen mandag. Samme dag møtes Sverige og Spania i gruppens storkamp på Bernabeu-stadion i Madrid. Romania og Malta gjør også opp mandag.

annonse

De to beste fra puljen avanserer til EM neste år. Kommer ikke Norge seg videre gjennom kvalifiseringen, venter en ekstrasjanse i UEFAs nasjonsliga. Der er det norske laget klart for semifinale på sitt nivå i et sluttspill der vinneren får EM-plass.

Serbias kvalifiseringsstart gjør at det kan se ut som det blir eventuell norsk motstander i semifinalen.

Det er lenge siden Norge spilte et mesterskap med A-landslaget. Sist det skjedde var EM i 2000.

Fakta om A-landskamper fotball menn i år

Fakta om A-landskamper fotball menn 2019, Norge nevnt først i spilte kamper:

annonse

23. mars: Spania 1-2 (b, EM-kval)

26. mars: Sverige 3-3 (h, EM-kval)

7. juni: Romania 2-2 (h, EM-kval)

10. juni: Færøyene (b, EM-kval)

5. september: Malta (h, EM-kval)

8. september: Sverige (b, EM-kval)

12. oktober: Spania (h, EM-kval)

15. oktober: Romania (b, EM-kval)

15. november: Færøyene (h, EM-kval)

18. november: Malta (b, EM-kval).

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon