Foto: Sara Johannessen / NTB SCANPIX
annonse
annonse

Rusfeltets hovedorganisasjon ber styret i Arendalsuka til å åpne for at deres meningsmotstander, organisasjonen Normal, skal få delta under årets festival.

Normal, som jobber for lovlig salg av cannabis, er blitt nektet å delta på årets politiske festival som holdes fra 12. til 17. august. Med henvisning til at det under fjorårets festival var blitt oppfattet som at de drev med reklame for salg og bruk av cannabis på sin stand får ikke organisasjonen delta under årets festival.

Normals styreleder, Andre Nilsen, sier til Klassekampen at de ikke mottok noe klager på sin stand i fjor og sier det verken ble brukt, gitt bort eller solgt cannabis.

annonse

Også meningsmotstandere av Normal, mener styret av Arendalsuka har begått en feil og ber dem gjøre om på beslutningen. Fagrådet, rusfeltets hovedorganisasjon som samler 134 organisasjoner, stifileter og institusjoner innenfor rusområdet er ikke enige i at cannabis bør legaliseres, men ønsker gjerne Normal velkommen til debatt.

– Dette bryter grunnleggende med hva Arendalsuka skal være. Skal man fremme demokrati, er det underlig å utestenge noen fordi de har meninger utenfor mainstreamen, sier leder Jan Gunnar Skoftedalen.

Også Rusmisbrukernes interesseorganisasjon og Actis – Rusfeltets samarbeidsorganisasjon møter gjerne Normal til debatt selv om de ikke støtter deres syn på legalisering.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon