Forfatter, journalist og redaksjonssjef i Resett, Lars Akerhaug Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
annonse
annonse

4. juni publiserte Dagbladet et intervju med Resetts redaksjonssjef Lars Akerhaug. I intervjuet forteller Akerhaug blant annet at han har mistet venner etter at han startet i Resett.

Det starter med en gjennomgang av hva slags hets man må tåle når man er en profilert aktør på det som ustanselig kalles ytre høyre. Skjellsord som kloakkrotter, rasister og høyreekstreme er helt vanlig. Men ifølge Akerhaug preller det av, og kritikken blir som en rus.

Etterhvert blir det snakk om Resett og politikk:

annonse

– Det er en grunn til at nordmenn er lei av økte bom-penger og ukontrollert innvandring. Vi har andre vinklinger og en annen problemforståelse enn andre medier, og skriver for alle som ikke føler seg hørt eller sett, sier Akerhaug, og mener sakene som blir tatt opp i Resett engasjerer på tvers av det klassiske høyre/venstre skillet.

Dagbladet fokuserer seg på Akerhaugs politiske reise fra venstre til høyre, og spør om han er tiltrukket av politikkens ytterfløyer. Akerhaug svarer slik:

– Det er regjeringen som fører en radikal innvandringspolitikk og en radikal klimapolitikk som er til fordel for den øvre middelklassen. Det er slike raske samfunnsendringer som er radikalt, ikke det å ta vare på gode lokalsamfunn. Det er konservativt, ikke radikalt.

annonse

Lars Akerhaug lever på hemmelig adresse etter flere trusler, men klager ikke:

– Det må en hvit mann i dress tåle.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon