Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Rapporten fra den britiske spionen Christopher Steele var det som la hele grunnlaget for Russland-kollusjon konspirasjonsteorien, en konspirasjonsteori som ikke har hadde noen som helst forbindelse med virkeligheten.

Som vi for eksempel kan lese i The Times, har Steele nå inngått en avtale med det amerikanske justisdepartementet om å fortelle det han vet om forbindelsene til FBI og amerikansk etterretning. Nettverket rundt Hillary Clinton drev et meget skittent spill, noen kaller det et forsøk på statskupp, for å fjerne Donald J. Trump, USAs lovlig valgte president.

Man skulle tro at dette skulle være store nyheter i hovedstrømsmedier i USA, Norge og resten av den vestlige verden, men neida. Steele-rapporten har kun overflatisk dekning. Ingenting på Dagsnytt 18, ingenting på Dagsrevyen, meget overflatisk journalistikk i Norges største avis VG, som riktignok har 25 artikler om Steele, men ingen grunnleggende kritisk journalistikk mot rapporten, og ingen artikler fra 2019. NRK har kun to overflatiske artikler om dette.

annonse

Med over to millioner lisensbetalere og over 5.5 milliarder kroner i inntekter fra skattebetalerne, er det rimelig å forvente en edruelig utenriksdekning fra NRK. Men nok en gang blir vi skuffet.

La oss se litt nærmere på hvorfor maktmennesker nå skjelver i buksene på grunn av de avsløringene som nå kommer. Det er ingen grunn til å tro at Steele nå samarbeider med FBI av egen fri vilje. Han må berge sitt eget skinn for å ikke bli straffeforfulgt. Det er god grunn til å anta at dette har vært et meget sentralt emne i forbindelse med besøket til Donald Trump i Storbritannia.

Steele er arkitekten av en rapport bygd på fri fantasi og løgner, en rapport som har ødelagt livet til mange mennesker, som for eksempel George Papadopoulos og andre som har blitt ofre for denne skitne kampanjen.

annonse

Alternative kilder som Zero Hedge og The Duran gir gode kilder og kritisk journalistikk med adskillig færre ressurser enn hovedstrømsmediene, og de slår dem ned i støvlene både i grundighet og omfang.

I en sedvanlig god videoanalyse og artikkel forteller Alex Christoforou og sjefredaktør Alexander Mercouris fra Duran om panikken som sprer seg i USAs djupe stat, deep state.

Vi ser nå flere rapporter om at Steele er dypt bekymret for det som kommer frem om misbruk av den såkalte Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), loven som regulerer spionering mot ikke-amerikanske statsborgere. Mye tyder på at USA har spionert mot egne statsborgere, i strid med FISA. Her er det å forvente at den tidligere britiske spionen skal gjøre det han kan for å redde sitt eget skinn, selv om det betyr å kaste tidligere CIA-sjef John Brennan og tidligere FBI-sjef James Comey til ulvene.

Og vi kan ta med tidligere amerikansk etterretningssjef James Clapper i samme åndedrag, en mann som løy for en hel nasjon da han sa at telefonsamtaler av mellom amerikanere ikke ble avlyttet. Den tidligere kongressmannen Ron Paul stiller spørsmål med hvorfor ikke Clapper og Brennan er i fengsel.

Christopher Steele har nå avtalt å møte amerikanske tjenestemenn for å diskutere forholdet hans med FBI, og det nå beryktede dokumentet med ubegrunnede påstander mot Donald Trump, noe han samlet inn på vegne av Clinton-kampanjen og Democratic National Committee.

Nyheten om Steeles samarbeid med amerikanske myndigheter markere en 180 graders snuoperasjon i forhold til det han tidligere hevdet. Bare i forrige uke rapporterte Reuters at han ikke ville møte den amerikanske aktoren John Durham, som ble håndplukket av USAs justisminister William Barr for å se på opprinnelsen av Trump-Russland konspirasjonsteorien.

Christopher Steele, en mann på 54 år, er en spesialist på Russland, og han har i over to tiår arbeidet for britiske etterretningsorganisasjonen Mi6. Steele har jobbet med FBI som en konfidensiell kilde siden 2010. Ifølge rapporter vil han benytte tjenester fra en amerikansk toppadvokat som tar seg betalt 30.000 dollar for å være med på dette intervjuet, og han skal bare være villig til å snakke om sitt forhold til amerikansk etterretning og FBI.

Men det er godt grunn til at det er stor panikk rundt nettverket til Hillary Clinton, og det begynner å brenne under føttene deres. Mange peker på John Brennan som pådriveren bak denne konspirasjonsteorien og forsøket på statskupp mot den lovlige valgte presidenten i USA.

annonse

Det er mange byller som forhåpentligvis sprekker i daglys nå.

Skal vi endelig få vite hva som skjedde med Seth Rich som ble brutalt myrdet 10. juli 2016? Han jobbet for det demokratiske partiet, og selv om han ikke er navngitt av Wikileaks som kilden til lekkasjen av epostene fra Clinton-kampanjen, tyder alt på at det var han som var kilden, ikke en russisk etterretningsoperasjon. Wikileaks twitter status om dette er meget interessant.

Kan spørsmålene til Christopher Steele åpne døren for at andre kan komme med viktig informasjon om en kriminell sammensvergelse? Kan Julian Assange kaste lys over dette skitne spillet?

Hvis det stilles gode spørsmål, betyr dette store problemer for Demokratene i presidentvalget neste år.

Vi får håpe demokratiet og de gode spørsmålene vinner.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon