Tysklands utenriksminister ba om konfliktnedtrapping og advarte mot at situasjonen kan komme ut av kontroll da han startet en rundtur i Midtøsten i Irak.
Den siste tiden har opptrappingen mellom USA og Iran ført til en enda mer anspent situasjon i regionen.
Utenriksminister Heiko Maas ba alle parter sørge for at de ikke heller mer bensin på bålet etter at han landet i Bagdad.
– Det er en klar fare for feilberegninger, misforståelser og provokasjoner som leder til uforutsette konsekvenser i denne svært anspente regionen, sa han.
I løpet av helgen skal Maas besøke fire land. Søndag fortsetter han til De forente arabiske emirater og Jordan, før han avslutter turen i Iran.
I Teheran vil han forsøke å overtale iranske ledere til å opprettholde atomavtalen på tross av at USA har trukket seg og innført harde sanksjoner mot landet.
Iraks regjering samarbeider både med Iran og USA, og Maas vil forsøke å overtale landet til fortsatt å spille en meglende rolle mellom USA og Iran, som er på kraftig kollisjonskurs etter at USA trakk seg fra atomavtalen og gjeninnførte harde sanksjoner mot Teheran.
– Bagdad er på mange måter hjertet i Midtøsten. Dette er hvor konfliktene blir klare som dagen, mener Maas, som også advarer mot at konflikten mellom USA og Iran har nådd en febertopp. Han mener det er europeiske lands ansvar å lede an i forsøket på å finne en forhandlingsløsning.
I Irak er frykten stor for at konflikten skal smitte over grensen ettersom landet har havnet i en vanskelig mellomsituasjon. Samtidig som landets mektige sjiamilits støtter Iran, befinner det seg tusenvis av amerikanske soldater i landet.
Både statsminister Adel Abdel Mahdi og president Barham Salih deltar i samtalene med Maas lørdag.
USAs tilbaketog fra atomavtalen har også satt europeiske land i en vanskelig situasjon. De ønsker å opprettholde avtalen, men europeiske selskaper har likevel forlatt Iran for ikke å bli rammet av USAs sanksjoner.
I mai ga Irans president Hassan Rouhani et ultimatum til de andre landene som forhandlet fram atomavtalen: Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Russland og Kina. Han vil at de skal gjøre mer for å redde Irans oljesektor og banksektor. Hvis ikke, vil Iran igjen begynne å anrike uran, som omverdenen frykter kan brukes til å produsere atomvåpen.