Foto: Richard Drew / AP / NTB scanpix

Boris Johnson sier at Storbritannia bør nekte å betale brexitregningen på 39 milliarder pund dersom EU ikke tilbyr bedre skilsmissevilkår.

annonse

– Våre venner og partnere må forstå at pengene vil holdes tilbake fram til det er klarhet om veien videre. Penger er et godt virkemiddel til å få en god avtale, sier han til Sunday Times.

Summen på 39 milliarder pund, som utgjør 428 milliarder kroner, er Storbritannias utestående gjeld til EU, skriver nyhetsbyrået Reuters. Summen skal betales over flere år, ifølge skilsmisseavtalen May fremforhandlet.

May gikk fredag av som partileder for De konservative, noe som formelt utløste kampen om å bli hennes erstatter. May vil imidlertid forbli statsminister fram til en ny partileder er valgt. Johnson anses av mange som favoritten til å overta.

Johnson mener han er den eneste som kan beseire Labour-leder Jeremy Corbyn og EU-motstander Nigel Farage, som har hentet mange velgere fra Johnsons parti til det nyetablerte brexitpartiet.

– Vi kan kun beseire dem ved å levere brexit som planlagt 31. oktober, sa Johnson.

Brexit har blitt utsatt flere ganger under May etter en fastlåst situasjon i Parlamentet om Mays brexitavtale med EU.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.