52 prosent av britiske velgere har ikke tillit til Boris Johnson, ifølge målingen. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Boris Johnson og Michael Gove, som leder i kampen om å bli ny tory-leder, blir sett på som upålitelige av over halvparten av britiske velgere, ifølge måling.

55 prosent sier de ikke stoler på Gove, mens 53 prosent sier de ikke stoler på Johnson, ifølge målingen som BMG Research har gjennomført for The Independent.

Gove, som er miljøvernminister, havner dermed på sisteplass på en liste over elleve tory-kandidater der de rangeres etter sin evne til å lede, til å levere brexit, og til å forstå vanlige folks problemer.

annonse

Johnson blir på målingen utpekt til kandidaten som har størst evne til å hente hjem velgere som forlot de konservative til fordel for Nigel Farages nye brexit-parti. Over halvparten av brexit-partiets velgere, 52 prosent, sier de har tillit til Johnson, sammenlignet med 26 prosent av velgerne som helhet.

66 prosent av dem som sier de støtter Farages parti, sier de mener tidligere utenriksminister Johnson er best skikket til å gjennomføre brexit.

De konservatives partileder og statsminister Theresa May leverte sin avskjedssøknad fredag. Hun blir sittende som fungerende statsminister og partileder inntil en etterfølger er på plass.

Partiet har satt av mandag som eneste dag der nominasjoner til ledervervet kan registreres.

Toryenes medlemmer i Underhuset skal deretter eliminere kandidater inntil det er igjen kun to navn på listen. De to kandidatenes navn blir deretter sendt ut på avstemning blant partiets 160.000 medlemmer. En beslutning er ventet å være klar i slutten av juli.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.