Indias statsminister Narendra Modi. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Indias statsminister Narendra Modi var i helgen på rundreise til Maldivene og Sri Lanka for å styrke båndene og hindre kinesisk innflytelse.

Modi besøkte først øystaten Maldivene i Indiahavet sørvest for Indias sørspiss. Der lovet president Ibrahim Mohamed Solih, som ble valgt som president i november, å styrke båndene til India. Dermed endrer Maldivene kurs etter at Solihs forgjenger Abdulla Yameen hadde stått for en Kina-vennlig linje.

Søndag dro Modi videre til Sri Lanka der han ble mottatt av statsminister Ranil Wickremesinghe. Modi skulle også ha samtaler med president Maithripala Sirisena og opposisjonsledere før hjemreisen til India senere søndag. Forrige gang Modi var på Sri Lanka var i mai 2017.

annonse

Modis formål med den første utenlandsreisen etter gjenvalget var å understreke Indias linje om å prioritere forholdet til nabolandene, i et forsøk på å slå tilbake kinesisk innflytelse i regionen. Både Maldivene og Sri Lanka ligger langs verdens travleste sjøvei som går mellom øst og vest.

Under søndagens besøk på Sri Lanka besluttet Modi å foreta et uanmeldt besøk til den katolske kirken St. Anthony, den ene av tre kirker som ble rammet av terrorangrep i påsken.

– Jeg er sikker på at Sri Lanka vil reise seg igjen. Feige terrorhandlinger kan ikke knuse Sri Lankas ånd. India står sammen med Sri Lankas folk i solidaritet, skrev han på Twitter, der han la ut bilder fra kirkebesøket.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon