Illustrasjonsbilde. REUTERS/Stephane Mahe (FRANCE - Tags: RELIGION)
annonse

Organisasjonen Journalister uten grenser (RSF) fordømmer et voldelig angrep på en kameramann fra TV-kanalen France 3, utført utenfor en moské i Normandie. 

Kameramannen fra France 3 ble angrepet av en muslimsk moskégjenger, som ønsket å forhindre at han tok bilder utenfor moskeen. Bildene var ment for en TV-reportasje om en imam fra moskeen, som stod tiltalt i en rettssak.

Angrepet fant sted i Petit-Couronne, en liten by i nærheten av Rouen. Etter et voldelig angrep foran moskeen trakk angriperen kameramannen inn i moskeen, truet ham med våpen, og holdt ham fanget, inntil politiet reddet ham. Kameraet journalisten hadde med seg ble også ødelagt.

annonse

Les også: Ungarn-ekspert hevder antisemittismen i landet forsvinner under Orbán

Imamen dømt for å hjelpe ulovlige innvandrere

«Vi fordømmer sterkt denne uakseptable voldshandlingen i en tid med utbredt mistillit til journalister, som ofte er målrettede mens de bare gjør jobben sin for å rapportere nyheter», sier Pauline Adès-Mével fra Reporters Without Borders (RSF), i en uttalelse.

Politiet arresterte angriperen, og brakte ham for en dommer, som satte ham under etterforskning med mistanke om «tyveri med vold». Han ble imidlertid ikke fengslet.

En domstol i Boulogne-Sur-Mer har i mellomtiden dømt moskéens imam til to års fengsel samt en bot, for å ha hjulpet illegale innvandrere med å krysse Den engelske kanal.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.