Illustrasjonsbilde. (Foto avJohn MACDOUGALL / AFP)

Storbritannias økonomi krympet 0,4 prosent fra mars til april, viser tall fra landets statistikkbyrå ONS.

annonse

Nedgangen settes i sammenheng med ettervirkning av forberedelsene til den nå utsatte brexit-fristen.

Fall i industriproduksjonen bidro mest til at økonomien krympet i april. Bilproduksjonen falt 24 prosent fordi produsentene framskyndet sommerstengingen for å unngå å bli påvirket av brexit-uttredenen som skulle finne sted 31. mars. Datoen ble senere utsatt til 31. oktober.

Samtidig mandag opplyste britiske handelsmyndigheter at landet har inngått en foreløpig frihandelsavtale med Sør-Korea for å sikre at handelen kan fortsatte fritt mellom britiske og sørkoreanske selskaper etter brexit.

Avtalen er ifølge sørkoreanske myndigheter basert på den eksisterende handelsavtalen mellom EU og Sør-Korea. Britiske myndigheter opplyser at rundt 99 prosent av landets eksport til Sør-Korea var tollfri i fjor.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.