Illustrasjonsbilde: Nick Cunard/REX
annonse

Det er ikke enkelt å være restauranteier i Iran. Den siste uken gikk det religiøse politiet på kontrollrunde. De stengte 547 restauranter i hovedstaden Teheran, og arresterte elleve «lovbrytere».

Begrunnelsen for at det religiøse politiet slo ned på restaurantene var ifølge dem selv ukonvensjonell elektronisk annonsering, ulovlig musikk og utsvevelser. Restaurantene fulgte ikke de «islamske prinsippene». Det fortalte politimesteren i Teheran på lørdag, ifølge Jyllands Posten.

«Vi har konfrontert eierne av kafeer og restauranter der de islamske prinsippene ikke ble respektert», fortalte politiminister Hossein Rahimi. Aksjonen omtales i det iranske nyhetsbyrået Fars. «Å overvåke islamske prinsipper er en av politiets hovedoppdrag og hovedansvar,» sa Teherans politimester.

annonse

Les også: Iran fordømmer USAs nye sanksjoner mot landets petrokjemiske industri

Oppfordrer til angiveri

En spesialdomstol i den iranske hovedstaden, som omhandler «kulturkriminalitet og sosial og moralsk korrupsjon», oppfordrer Teherans innbyggere til å rapportere tilfeller av «umoralsk oppførsel».

Et spesielt telefonnummer er opprettet der iranerne kan skrive tekstmeldinger for å rapportere alle som bryter med religiøse standarder og regler.

Blant annet kan medborgere rapportere om det er kvinner som tar sin hijab av i bilene, dersom «umoralsk innhold» er lagt ut på Instagram, eller hvis de blir kjent med fester hvor menn og kvinner danser sammen.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon