Den russiske journalisten Ivan Golunov, som jobber for den uavhengige nettavisen Meduza, ble lørdag varetektsfengslet i tre dager. Golunov er siktet for besittelse av narkotika, men advokaten hans mener politiet plantet stoffet som ble funnet. Foto: AP / NTB scanpix

Tre av Russlands mest populære aviser publiserte mandag en støtteerklæring på sine forsider til den narkotikasiktede gravejournalisten Ivan Golunov.

annonse

– Jeg står med / vi står med Ivan Golunov, heter det i store bokstaver på forsidene av Vedomosti, Kommersant og RBC mandag, fulgt av lederartikler der avisene tar til orde for at siktelsen mot Golunov må granskes.

Golunov ble pågrepet i forrige uke, siktet for narkotikahandel. 36-åringen er en av landets mest kjente gravejournalister og ansatt hos det uavhengige nyhetsnettstedet Meduza.

Ifølge Meduza ble han lurt i en felle og deretter banket opp av politi. Politiet hevder på sin side at han var i besittelse av 4 gram metylefedrin, noe som kan føre til tiltale med strafferamme på opptil 20 års fengsel.

Senere mandag uttalte president Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov at Kreml følger saken tett.

– Denne spesifikke saken har reist spørsmål, mange spørsmål, sa Peskov ifølge uttalelser gjengitt av det statlige nyhetsbyrået TASS.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.