Jøran Kallmyr. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) vil gjerne ha sin filippinske au pair tilbake til Norge etter at UDI har gitt henne oppholdstillatelsen tilbake.

– Vi ønsker selvsagt å få henne tilbake. Vi hadde lovt at hun skulle få være hos oss inntil toårsperioden i Norge var utløpt. Det løftet står vi bak, sier Kallmyr til NTB.

Han sier imidlertid at han vil lese vedtaket nøye først for å sikre seg mot det han kaller «byråkratiske fallemmer».

annonse

Au pairen har cirka et år igjen av perioden hun kan være au pair i Norge.

– Hun har vært veldig fortvilet, hun følte at hun ikke hadde gjort noe galt. Hun ble veldig redd da hun fikk dette varselet om utvisning. Hun har fått en del trøstende ord fra oss. Det har vært nødvendig, sier Kallmyr, som forteller at det er kona som har holdt kontakten med kvinnen.

– En misforståelse

Kallmyr sier dette om at UDI nå har snudd, gitt oppholdstillatelsen tilbake og droppet varselet om utvisning:

– Det var som forventet, for vi har hele tiden ment at dette måtte bero på en misforståelse, sier han.

annonse

Flere har kritisert au pair-ordningen, men Kallmyr vil ikke uttale seg om dette. Han påpeker at han akkurat nå er inhabil når det gjelder spørsmål om ordningen, men opplyser at han vil få dette vurdert på nytt av lovavdelingen i Justisdepartementet.

Inntil det er gjort, vil han heller ikke uttale seg om hvorvidt det er behov for å klargjøre reglene som UDI la til grunn da de varslet au pairen om utvisning.

Følte seg trygg

Han sier familien hele tiden har følt seg trygg på at de har gjort det moralsk riktige, og at misforståelsen om hvorvidt hun jobbet eller ikke mens hun ventet på time hos politiet, ville bli oppklart.

– Fryktet du på noe tidspunkt at du ikke kunne fortsette som statsråd?

– Som statsråd tar man en dag av gangen. Man jobber for evigheten og som om det skulle bli den siste dagen, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon