Illustrasjonsbilde.Foto: Ned Alley / NTB scanpix
annonse

Botswansk Høyesterett har i en kjennelse tirsdag avkriminalisert homoseksualitet.

annonse

Den enstemmige avgjørelsen i Botswanas øverste rettsinstans kommer én måned etter at Kenyas Høyesterett valgte å opprettholde landets lover om forbudt homoseksualitet.

annonse

Det er paragrafene 164 og 167 i den botswanske straffeloven, som «forbyr kjødelig omgang mot naturens orden», som nå er fjernet. Landets lhbt-organisasjon Legabibo har stått i spissen å få disse lovene erklært ugyldige.

Botswanas Høyesterett fant at den gamle lovteksten strider med landets grunnlov, og dermed blir Botswana det andre landet i Afrika som avkriminaliserer homoseksualitet hittil i år. Tidligere i år har Angola gjort det samme.

– Vi er utrolig stolte av vår søsterorganisasjon Legabibo, dette har vært en lang kamp for dem. Dette er en veldig gledelig utvikling på det afrikanske kontinentet, og en fantastisk inngang til årets Pride-sesong, sier Ingvild Endestad, leder i FRI – Foreningen for kjønns – og seksualitetsmangfold i en pressemelding.

annonse
annonse

Ved brudd på den gamle loven i Botswana kunne en bli straffeforfulgt for homoseksualitet med opptil sju års fengsel.

Av de 54 landene i Afrika har minst 32 av dem lover som gjør det ulovlig å ha likekjønnet sex, ifølge den verdensomspennende organisasjonen for homofile, biseksuelle, transpersoner og interseksuelle rettigheter (ILGA).

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.